Mobilni centar za prevenciju PU krapinsko-zagorske

MARIJA BISTRICA – Predstavljen je "Mobilni centar za prevenciju", jedinstveni projekt u Hrvatskoj. Mobilni centar specijalizirano je vozilo koje je osmislila i opremila PU krapinsko-zagorska u suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom, gradovima i općinama, a ostvaren je u okviru projekta Policija u zajednici kao dio plana rada Županijskog vijeća za prevenciju.

MARIJA BISTRICA – Predstavljen je "Mobilni centar za prevenciju", jedinstveni projekt u Hrvatskoj. Mobilni centar specijalizirano je vozilo koje je osmislila i opremila PU krapinsko-zagorska u suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom, gradovima i općinama, a ostvaren je u okviru projekta Policija u zajednici kao dio plana rada Županijskog vijeća za prevenciju. Mobilni centar služi za provođenje preventivnih programa i jednostavniji je način komunikacije s građanima, koji u njemu mogu provjeriti stanje alkoholiziranosti bez sankcija, stanje negativnih bodova po prometnim prekršajima, dobiti upute o izdavanju osobne iskaznice, vozačke dozvole i drugih dokumenata, informirati se o štetnostima droge i drugih ovisnosti, informirati se o posljedicama prometnih nesreća, o radu Obiteljskog centra i radu Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti. Dobiti savjete o potrebnoj zaštiti djece i nemoćnih, potrebi suzbijanja nasilja, o načinu suzbijanja krađa, provala i razbojstava, o načinu zaštite vlastite imovine i drugim oblicima samozaštitnog ponašanja. Kombi će obilaziti čitavu županiju.

            Svečanom predstavljanju prisustvovao je župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš-Dončić koji je tom prilikom načelniku policijske uprave Željku Cujzek predao jedno prijenosno računalo za potrebe rada Mobilnog centra, zamjenica župana za društvene djelatnosti Sonja Borovčak, savjetnik ministra MUP-a Milan Pemper, načelnik uprave policije MUP-a Zoran Ničeno, predstavnici Uprave za tehniku MUP-a, gradonačelnici gradova i načelnici općina Krapinsko-zagorske županije te članovi Županijskog vijeća za prevenciju.

             Na kraju svečanog predstavljanja župnik i rektor svetišta Majke Božje Bistričke vlč. Zlatko Koren posvetio je vozilo i poželio da na svojem putu ostvari cilj zbog kojeg je napravljeno i opremljeno.


Stranica