Policijski službenici djecu u vrtićima učili pravilnom ponašanju u prometu

Tijekom mjeseca srpnja policijski službenici Postaje prometne policije Krapina proveli su edukativna predavanja u dječjim vrtićima. Predavanja su održali polaznicima starije grupe...

 


Sukladno Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske od 2006. – 2010. godine, te temeljem Plana preventivnih aktivnosti Policijske uprave Krapinsko – zagorske i Postaje prometne policije Krapina za 2009. godinu, tijekom mjeseca srpnja policijski službenici Postaje prometne policije Krapina proveli su edukativna predavanja u dječjim vrtićima.



Predavanja su održali polaznicima starije grupe Dječjeg vrtića "Mali Kaj" iz Krapine, Dječjeg vrtića "Sunčica" iz Krapine, Dječjeg vrtića "Rožica" iz Velikog Trgovišća i Dječjeg vrtića "Sveti Križ Začretje".

Edukativnim predavanjima prilagođenim dobnoj skupini djece ona su na zabavan i poučan način upoznata o pravilnoj vožnji biciklom, kretanju u prometu i prelaženju preko ceste, sigurnim mjestima za igru te poznavanju prometnih znakova.

Na prometnom poligonu u sklopu Dječjeg vrtića "Rožica" iz Velikog Trgovišća koji su izradile djelatnice vrtića, djeci je pokazano kako se treba pravilno kretati u prometu na cesti i po nogostupu i kako pravilno prijeći preko ceste na zebri i na mjestu gdje nema zebre. Polaznicima ostalih vrtića praktični dio pokazan je na prometnim površinama u blizini istih.



Stranica