U tri prometne nesreće pet osoba teže ozlijeđeno

Tijekom vikenda na području naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je pet osoba teže ozlijeđeno.

 

Tijekom vikenda na području naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je pet osoba teže ozlijeđeno.

U subotu, 29. kolovoza u 18.40 sati u Podgorju Bistričkom kod Marije Bistrice zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja osobnog automobila kojim je upravljala 50-godišnja državljanka Poljske, te udara vozila u metalnu dvorišnu ogradu i 73-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je s unutarnje strane dvorišta bio naslonjen na ogradu. U nesreći je 73-godišnji muškarac zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a liječnička pomoć pružena mu je u zabočkoj Općoj bolnici i KB "Sestre milosrdnice" u Zagrebu gdje je zadržan na liječenju.

Istog dana u 20.30 sati u Klimenu kod Konjščine također je zbog neprilagođene brzine došlo do slijetanja osobnog automobila kojim je upravljala 31-godišnja hrvatska državljanka koja je zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a liječnička pomoć pružena joj je u zabočkoj Općoj bolnici.

Jučer, 30. kolovoza u 17.25 sati u Lovrečanu kod Zlatar Bistrice na Državnoj cesti broj 24 dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede. Do prometne nesreće došlo je kad je 57 - godišnji hrvatski državljanin upravljajući neregistriranim poljoprivrednim traktorom pod utjecajem alkohola (1,06 g/kg) kolnikom navedene ceste iz smjera Zlatar Bistrice u smjeru Poznanovca započeo skretati u lijevo na prilazni poljski put bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, odnosno u trenutku kada je 40 - godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim automobilom iza traktora već započeo pretjecanje istog. Od siline sudara automobil se prevrnuo na krov i udario u metalnu ogradu, dok je vozač traktora pao na kolnik, a traktor je sletio van kolnika na oranicu. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su vozači i 43- godišnja putnica u osobnom automobilu oštećenog. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u zabočkoj Općoj bolnici.    


Stranica