NAJAVA: Akcija "Manje oružja-manje tragedija"

Sljedeća aktivnost vezana za ovu akciju održati će se u gradu OROSLAVJU, M.J. Zagorke 25 na nogometnom igralištu Oro-Goro, 16. rujna 2009. godine (srijeda) u vremenu od 11 do 13 sati.


Foto: Ilustracija 

Nakon provedene akcije u našoj županiji u veljači 2007. godine sljedeća aktivnost vezana za ovu akciju održati će se u gradu OROSLAVJU, M.J. Zagorke 25 na nogometnom igralištu Oro-Goro, 16. rujna 2009. godine (srijeda) u vremenu od 11 do 13 sati, gdje će biti upriličen prigodan program uz nastup i gostovanje osnovno školske djece, predstavnike lokalnih vlasti i drugih gostiju. Tijekom akcije "Manje oružja – manje tragedija" (počevši od stupanja na snagu novog "Zakona o oružju", od 1. rujna 2007. godine do 31. kolovoza 2009. godine) od građana je prikupljeno, odnosno, građani su predali:

  • 20 komada zabranjenog automatskog oružja od čega 13 automatskih pušaka
  • 254 komada rasprskavajućih sredstava od čega 115 ručnih bombi i 60 mina
  • 22 komada oružja B kategorije, od čega 18 pušaka i 4 pištolja
  • 25 422 komada streljiva za dugo i kratko oružje te
  • 4,56 kilograma eksploziva

Podsjećamo da je Zakonom o oružju predviđena vremenski neograničena dragovoljna predaja zabranjenog i dozvoljenog oružja. Oružje se može predati uvijek, i protiv osobe koja ga dobrovoljno predaje, neće se pokretati niti prekršajni, niti kazneni postupak, ukoliko ga prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i drugo.

Dakle u gradu OROSLAVJU, M.J. Zagorke 25 na nogometnom igralištu Oro-Goro, 16. rujna 2009. godine (srijeda) u vremenu od 11 do 13 sati, biti će upriličen poseban program povodom akcije "Manje oružja – manje tragedija". Tijekom prigodnog programa Akciji će svoj doprinos dati zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije za društvene djelatnosti gđa. Sonja Borovčak, gradonačelnik grada Oroslavja g. Ivan Tuđa, djeca iz OŠ Oroslavje i drugi, a također će se i među nazočnima održati sportski susreti.

Za vrijeme trajanja prigodnog programa građani će moći dobiti više informacija o Akciji i putem posebnih INFO TOČAKA koje će biti postavljene na nogometnom igralištu, kao i u specijaliziranom vozilu naše PU za prevenciju, odnosno, našem Mobilnom centru za prevenciju.

Policijska uprava krapinsko-zagorska poziva sve građane naše županije, građane grada Oroslavja i okolice da nam se pridruže u srijedu, 16. rujna u gradu OROSLAVJU na nogometnom igralištu Oro-Goro u vremenu od 11 do 13 sati i na taj način daju svoj doprinos većoj sigurnosti naše županije, te sretnijoj i ljepšoj budućnosti mladih bez oružja.

 


Stranica