Obilježavanje "Dana policije" 29. rujna 2009. godine

Foto: Ilustracija
Policijska uprava krapinsko-zagorska tradicionalno obilježava Dan policije, a ujedno i blagdan "Svetog Mihovila" zaštitnika policije 29. rujna.

Povodom obilježavanja Dana policije Policijska uprava krapinsko-zagorska provodit će niz aktivnosti.

Tom prilikom u srijedu i četvrtak, 23. i 24. rujna 2009. godine biti će organiziran posjet obiteljima policajaca poginulih u Domovinskom ratu i paljenje svijeća na grobovima poginulih.

Svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred zajedničkog križa na gradskom groblju u Krapini u utorak, 29. rujna 2009. godine. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća obaviti će se u 8,45 sati kod centralnog Križa gradskog groblja u Krapini, a Sveta misa zadušnica biti će u Župnoj crkvi Svetog Nikole u Krapini u 9 sati istog dana.

Isto tako u utorak 22. rujna 2009. godine organizirano je u suradnji s Županijskim društvom Crvenog križa, dobrovoljno darivanje krvi, a koje će se provoditi  od 9 do 12 sati u prostorijama Gradskog Crvenog križa Pregrada (stara ambulanta), Kostelgradska kbr.18. Ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže i odazovu pozivu ovoj humanoj akciji.

Za učenike prvih razreda osnovnih škola biti će dani otvorenih vrata u sjedištu Policijskih postaja Zabok, Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada i Zlatar Bistrica - od ponedjeljka do četvrtka, 21., 22., 23. i 24. rujna 2009. godine - sukladno dogovoru navedenih postaja i osnovnih škola.

U petak 25. rujna 2009. godine na sportskim terenima "Terme Tuhelj" u Tuheljskim Toplicama održat će se  sportska natjecanja ekipa svih ustrojstvenih jedinica PU krapinsko-zagorske (mali nogomet i potezanje konopca – muški, pikado i zračna puška - žene, te natjecanje u pripremanju kotlovine. Sportska natjecanja trajati će od 8 do 13 sati, a u 13 sati održati će se svečana proslava obilježavanja "Dana policije" , nakon koje će biti organiziran prigodni domjenak.



Stranica