Nedozvoljeno držao automatsku pušku i streljivo

Policijski službenici Policijske postaje Donja Stubica su temeljem prethodne dojave građana o pucanju iz vatrenog oružja u subotu, 3. listopada u 23.40 sati u Podgorju Bistričkom

 
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Donja Stubica su temeljem prethodne dojave građana o pucanju iz vatrenog oružja u subotu, 3. listopada u 23.40 sati u Podgorju Bistričkom kod Marije Bistrice zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji mladić. Obavljenim pregledom vozila iza sjedala vozača pronađena je automatska puška marke "CZ-M70", call. 7,62 koja je zajedno s pripadajućim spremnikom streljiva i dva komada streljiva oduzeta.

Mladić je uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje, a jučer, 4. listopada temeljem naloga suda obavljena je pretraga njegovog doma tijekom koje je dragovoljno predao 96 komada streljiva call. 7,62 i četiri prazna spremnika streljiva za navedenu automatsku pušku.

Protiv osumnjičenika redovnim će putem biti podnijeta kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 335. KZ-a, te optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.    



Stranica