Rezultati pojačanog nadzora vozača - dani Martinja

Policijska uprava krapinsko-zagorska kao i sve ostale policijske uprave u Republici Hrvatskoj su od 9. do 12. studenog 2018. godine pojačano provodile mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu.

Tijekom proteklog „Martinjskog“ vikenda, od petka 9. do ponedjeljka 12. studenog 2018. godine na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, kao i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, provođene su mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu, ali i na suzbijanju činjenja ostalih prometnih prekršaja.

U vrijeme provođenja akcije alkotestirano je 405 vozača i utvrđeno je ukupno 172 prometnih prekršaja, od čega je 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 72 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i 51 ostali prekršaj.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2.23 g/kg, najveća izmjerena nepropisna brzina 161 km/h.


Pisane vijesti