Pojačani nadzor u cestovnom prometu

FOTO: Ilustracija

Zbog negativnog trenda stanja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske, na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska,  u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom svakog vikenda do kraja 2018. godine pojačano će se provoditi policijske kontrole u prometu.

Posebno će se kontrolirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, posebno pravilno korištenje pojasa na zadnjim sjedalima i propisno vezivanje djece u vozilima, kao i tehnička ispravnost traktora koji prometuju u prometu na cesti, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi pojačan nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.  

Nadamo se da će se vozači kao i ostali sudionici u prometu na cesti pridržavati prometnih propisa, a o utvrđenim prekršajima tijekom vikenda izvijestiti ćemo javnost.



Pisane vijesti