Pojačani nadzor u cestovnom prometu

FOTO: Ilustracija

Zbog negativnog trenda stanja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske koji je nastavljen i početkom mjeseca rujna ove godine, na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, a u cilju zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom svakog vikenda do kraja 2018. godine pojačano će se provoditi policijske kontrole u prometu.

Posebno će se kontrolirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, posebno pravilno korištenje pojasa na zadnjim sjedalima i propisno vezivanje djece u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.  



Pisane vijesti