Stanje sigurnosti u prometu u srpnju 2018. godine

FOTO: Ilustracija 

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske u mjesecu srpnju 2018. godine evidentirano je 55 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće više u odnosu na mjesec srpanj 2017. godine.

U mjesecu srpnju 2018. godine evidentirana je 1 prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, dok u isto vrijeme u prošloj godini nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama, 20 prometnih nesreća evidentirano je sa ozlijeđenim osobama i 34 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

U 20 prometnih nesreća  sa ozlijeđenim sobama ukupno  je ozlijeđena 31 osoba, od čega 7 osoba zadobilo je teže tjelesne ozljede a 24 osobe lakše tjelesne ozljede (ukupni broj stradalih osoba je manji za 3 ili 8,6 % u odnosu na isti period 2017. godine).

Prema okolnostima koje su prethodile nastanku prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo zbog brzine neprimjerene uvjetima na cesti, po 12 prometnih nesreća.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PU Krapinsko-zagorske, policijski službenici će u nadzoru prometa usmjeriti nadzor na sprečavanje i sankcioniranje težih prekršaja u prometu, glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika:

- prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola,

- nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila,

- nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima,    kao i nepropisan prijevoz djece),

- nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje.

Naglašavamo da ćemo posebnu pozornost obratiti na ponašanje vozača

mopeda i motocikala u prometu.

Vozače te kategorije vozila želimo podsjetiti na poštivanje svih prometnih propisa a posebno brzine kretanja  i korištenja zaštitne kacige.

Savjeti sudionicima u prometu:

  • ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje,
  • poštujte ograničenja brzine kretanja (zakonska ili ona postavljenim prometnim znakom, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji),
  • koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu.
  • ne koristite mobitel tijekom vožnje.


Pisane vijesti