U Gradskim društvima Crvenog križa održane radionice "Sigurno u zlatnim godinama"

Jučer i danas, 18. i 19. veljače u prostorijama Gradskog društava Crvenog križa Zlatar i Donja Stubica, u sklopu provođenja preventivne aktivnosti Policijske uprave krapinsko-zagorske "Sigurno u zlatnim godinama".

U cilju prevencije izvršenja kaznenih djela na štetu osoba starije životne dobi, održane su radionice na temu sigurnosti starijih osoba "Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu", u kojima su žrtve osobe starije životne dobi.
Radionice je održao policijski službenik za prevenciju PU Željko Lež za zaposlenike i gerontodomaćice Gradskog društva Crvenog križa Zlatar i Donja Stubica, u sklopu njihovog projekta "Mi pružamo pomoć starijim osobama", gdje kao gerontodomaćice brinu o osobama starije životne dobi u njihovim domovima gdje žive. Tijekom radionice upoznate su sa načinima izvršenja kaznenih djela imovinskog karaktera, najviše sa prijevarama i krađama na štetu osoba starije životne dobi kao i aktivnostima koje mogu poduzeti kako ne bi bile žrtve takvih djela, te kome se mogu obratiti za pomoć u slučaju da postanu žrtve kažnjivih radnji.   
Saznanja sa kojima su upoznate u održanim radionicama gerontodomaćice će prenijeti osobama starije životne dobi koje svakodnevno obilaze i sa kojima se susreću tijekom svojih radnih aktivnosti, te se na taj način ovim preventivnim aktivnostima želi postići što bolje informiranje i edukacija krajnjih korisnika, odnosno upoznavanje što većeg broja osoba starije životne dobi sa načinima izvršenja kaznenih djela i savjetima o samo zaštitnom ponašanju. 
Na održanim radionicama djelatnicima Crvenih križa podijeljeni su letci Policijske uprave krapinsko-zagorske i Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, "Zaštite se od krađa i prijevara u vlastitom domu", sa korisnim savjetima o samo zaštitnom ponašanju, koje će u svom radu podijeliti osobama starije životne dobi.  
 
 



Stranica