Sažetak za protekli vikend

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je devet kaznenih djela i šest prekršaja.
 

Evidentirana su četiri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, tri kaznena djela krađe, jedno kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Policijski službenici obavili su očevid kod devet prometnih nesreća od kojih su bile tri prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima je jedna osoba zadobila teške, a četiri osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta.  

Šest prometnih nesreća s materijalnom štetom dogodio se u Konjščini, Svetom Mateju, Stubičkim Toplicama, zatim u Donjoj Stubici, Vojnovcu Loborskom i Gornjoj Konjščini, a uzroci zbog kojih je došlo do tih prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, ne držanje vozila uz desni rub kolnika, nepropisno kretanje vozilom, nepropisno obilaženje, oduzimanje prednosti prolaska i držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Bobovju uslijed neprilagođene brzine došlo je do pada motocikla koji je zadobio lakše tjelesne ozljede. U Proseniku je vozačica uslijed umora osobnim automobilom sletjela van ruba kolnika, a tom prilikom su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.  U Pecama je uslijed nepropisnog pretjecanja došlo do dodira i pada dva motocikla kojom prilikom je jedan motociklist zadobio lakše, a jedan teške tjelesne ozljede.       


 

Stranica