Sažetak za pretekli vikend

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je osam kaznenih djela i šest prekršaja.  
 

Evidentirana su tri kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo prijevare.

Policijski službenici obavili su očevid kod šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.  

Šest prometnih nesreća s materijalnom štetom dogodio se u Malom Bukovcu, Bedekovčini, Krapini, Donjoj Stubici, Malom Taboru i Tuheljskim Toplicama, a uzroci zbog kojih je došlo do tih prometnih nesreća bili su držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, nepropisno skretanje vozilom, ne  držanje potrebitog razmaka između vozila, nepropisna radnja vozilom i u dva slučaja nepropisna vožnja unazad.

Svakako moramo spomenuti kako je vozaču koji je prouzročio premetnu nesreću u Krapini očitana koncentracija alkohola u organizmu od čak 2.36 promila.

Ponovno apeliramo na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko s konzumirali alkoholna pića.
 
Od ostalih događaja možemo spomenuti dva požara bez štete na otvorenom prostoru u Orehovcu Radobojskom i Brezakovcu, zatim požar perilice rublja u obiteljskoj kući u Humu Bistričkom.

Isto tako jedna osoba je u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“ dragovoljno predala 167 komada streljiva.  
 

Stranica