Prekoračenje brzine

Vozio kroz naseljeno mjesto 118 km/h.

Jučer 27. kolovoza, oko 11 sati u Đurmancu policijski službenici Postaje prometne policije su uslijed održavanja preventivno-represivne akcije usmjerene na brzinu zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Nadzorom brzine kretanja vozila uređajem za mjerenje brzine "Famashot" utvrđeno je da se kretao brzinom od 118 km/h, a što je za 56,2 km/h više od dozvoljene brzine u naseljenom mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od -10 posto.

Protiv navedenoga zbog počinjenog prekršaja podnesen je Optužni prijedlog. Za navedeni prekršaj Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od 10,000 do 20,000,00 tisuća kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, a također se temeljem Prekršajnog zakona može izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Podsjećamo sve vozače i vozačice kako su 1. kolovoza ove godine stupile na snagu izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim su propisane veće i strože kazne. Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu.

Stranica