EDWARD "Europski dan bez poginulih osoba u prometu"

Aktivnosti su se provodile na području cijele Europske unije, u Republici Hrvatsko, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Policijski službenici su tijekom cijelog jučerašnjeg dana, 26. rujna 2019. godine, pojačano provoditi preventivno - represivne aktivnosti, s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike , u sklopu projekta EDWARD - Europskog dana bez poginulih osoba u prometu.

Ukupno je na 43 lokacije u našoj županiji kontrolirano 187 vozila kojom prilikom je utvrđeno 84 prekršaja u prometu i to 52 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, četiri prekršaja neregistriranih vozila, jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola kojom prilikom je vozaču očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,54 promila te 15 ostalih prekršaja.

Vozačima su dijeljeni promotivni materijali, privjesci za ključeve, kemijske olovke i kape sa porukom „Ne koristi mobitel u vožnji, samo jedan poziv ili poruka može biti pogubna“ i korištenje pojasa i sjedalice „uvijek i bez iznimke“, „Pametni znaju čemu služi pojas“.
 
Za vrijeme provođenja projekta EDWARD na prometnicama Krapinsko-zagorske županije nije bilo poginulih osoba u prometu, a evidentirane su dvije lakše prometne nesreće s materijalnom štetom.

Stranica