Teretno vozilo sa prikolicom prevrnulo se na autocesti A2

Autocesta A2 od čvora Mokrice do čvora Krapina zbog prometne nesreće bila je zatvorena za sav promet

Danas, 2. prosinca oko 2,40 sati na autocesti A 2 kod Ciglenice Zagorske došlo je do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.
 
Zbog prometne nesreće je autocesta A2 bila zatvorena od čvora Mokrice do čvora Krapina u oba smjera od 02,55 sati do 11,25 sati te se promet odvijao obilazno državnom cestom D1.
 
Prometna nesreća dogodila se kada se 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući teretnim vozilom sa pridodanom prikolicom, iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je desnim kotačima prešao van ruba kolnika i izgubio nadzor nad vozilom. Tom prilikom okrznuo je metalnu ogradu, nakon čega je došlo do zanošenja skupa vozila i prelaska van ruba kolnika i udara u dvostruku zaštitnu ogradu, nakon čega je vozilo prešlo na suprotnu stranu autoceste gdje su se teretno vozilo i prikolica prevrnuli te je došlo do rasipanja tereta iz tovarnog prostora. U tom trenutku iz suprotnog smjera, pravilnom kolničkom trakom, naišao je osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Austrije koji je osobnim automobilom uletio u tovarni prostor prevrnute prikolice. Također je prednjim dijelom automobila u rasuti teret na cesti udarilo osobno vozilo kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin.
 
U prometnoj nesreći su 29-godišnji vozač teretnog vozila i putnik u teretnom vozilu 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zadobili lakše tjelesne ozljede, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnicu Zabok.

Stranica