Dragovoljna predaja streljiva

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva vremenski je neograničena 

U petak, 19. studenog, jedna osoba je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala 213 komada streljiva raznog kalibra.
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građani neće snositi sankcije.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.
Potom će na dogovoreno mjesto doći stručni i osposobljeni policijski službenici, koji će na siguran način preuzeti oružje.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Stranica