Pronađeno 154 komada pištoljskog streljiva

Radi zaštite sebe i drugih ne bacajte takve naprave u smeće, u prirodu ili slično, jer dragovoljna predaja vremenski je neograničena

Jučer, 1. prosinca, u poduzeću u Mokricama pronađeno je 154 komada pištoljskog streljiva. Policijski službenici sa mjesta pronalaska izuzeli su eksplozivna sredstva.
Apeliramo na građane, u slučaju pronalaska eksplozivne naprave, oružja ili streljiva nazovite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju, radi zaštite sebe i drugih ne bacajte takve naprave u smeće, u prirodu ili slično, jer dragovoljna predaja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava vremenski je neograničena.
Zaštitite sebe i bližnje,
a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
  • Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. 


Stranica