Događaji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske

Izdvojeni događaji tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda po pitanju kriminaliteta evidentirana su dva kaznena djela utaje, dva kaznena djela širenja i prenošenja zaraze bolesti, zatim jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, te jedno kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.
 
Na prometnicama je zabilježeno devet prometnih nesreća.
Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Zaboku zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila, Oroslavju zbog oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Velikoj Vesi uslijed neprilagođene brzine, u Mariji Bistrici, Donjoj Pačetini i Lugu Zabočkom uslijed ne držanja vozila uz desni rub kolnika, s time da je vozaču koji je skrivio prometnu nesreću u Lugu Zabočkom utvrđeno 0,94 promila alkohola u organizmu. Također je vozaču u prometnoj nesreći do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine u Benkovcu Petrovskom izmjerena nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu i to 2,03 promila.
U Gornjoj Pačetini je uslijed neprilagođene brzine došlo do slijetanja vozila van kolnika, a vozač koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede upravljao je vozilom sa 1,01 promilom alkohola u organizmu.
U Stubičkoj Slatini uslijed ne držanja vozila uz desni rub kolnika došlo je do sudara dvaju vozila, vozaču koji je skrivio prometnu nesreću očitano je čak 2,42 promila alkohola u organizmu, dok je vozačica drugog vozila zadobila lakše tjelesne ozlijede.
 
Od počinjenih prekršaja za izdvojiti je jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira.
 
Od ostalih događaja zabilježen je požar na niskonaponskom prekidaču trafostanice solarne elektrane u Konjščini, zatim požar u obiteljskoj kući u Ravninskom u kojem je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, a do požara je došlo zbog neugašenog opuška. Može se spomenuti te eksploziju peći centralnog grijanja na kruta goriva u Velikoj Vesi.

Stranica