Rezultati pojačanog nadzora u prometu

Vozaču izrečena kazna zatvora u trajanju od 35 dana, novčana kazna u iznosu od 1.500,00 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu.
Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 87 prekršaja;
  • 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
  • 18 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,
  • osam prekršaja ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima,
  • tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i
  • 47 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je u Znožu, prometna nesreća, od 2,42 promila, a najveća brzina kretanja vozila na D1 u Krapini od 127 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h.
 
U subotu, 22. siječnja 2022. godine oko 18,00 sati u Znožu, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je 32-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita s 2,42 promila alkohola u organizmu uslijed neprilagođene brzine osobnim vozilom prešao na dio kolnika namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera i udario u vozilo koje je nailazilo, pravilnom kolničkom trakom.
Vozač, za kojeg je utvrđeno da je je već i prije pravomoćno kažnjavan za prometne prekršaje 32-godišnjak temeljem čl. 134 Prekršajnog zakona je uhićen te je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 35 dana, novčana kazna u iznosu od 1.500,00 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
 
 

Stranica