Prometne nesreće skrivili vozači pod utjecajem alkohola

U petak, 11. veljače 2022. godine, oko 23,30 sata u Donjoj Šemnici dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Prometnu nesreću izazvao je 51-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,91 promila, sletjevši vozilom van kolnika i udarivši u metalni stup i stepenište. U prometnoj nesreći 51-godišnji vozač zadobio je lakše tjelesne ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Zabok gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Zatim u subotu, 13. veljače 2022. godine, oko 17 sati u Repovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo jer se 66-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,33 promila kretao preblizu desnom ruba kolnika, uslijed čega je sletio van ruba kolnika gdje je udario u betonski most, te se prevrnuo vozilom na bok. Vozilom hitne medicinske pomoći 66-godišnjak prevezen je u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju.

Protiv obojice vozača biti će podneseni optužni prijedlozi nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica