Događaji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske

Izdvojeni događaji tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda od kriminaliteta evidentirana su dva kaznena djela prijevare, jedno kazneno djelo računalne prijevare, jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.
Na prometnicama naše županije zabilježeno je šest prometnih nesreća.
Pet prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom te su se dogodile u Bračku na DC 14 zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila, u Krapini i Donjoj Stubici zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Velikoj Vesi uslijed ne držanja vozila na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika te u Zlataru zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika. Vozači koji su skrivili prometne nesreće u Donjoj Stubici i Krapini upravljali su vozilom s 1,04 i 1,54 promila alkohola u organizmu.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Selnici uslijed neprilagođene brzine, vozač koji je upravljao vozilom s 1,56 promila alkohola u organizmu sletio je vozilom s kolnika i zadobio lakše tjelesne ozljede.
Od počinjenih prekršaja za izdvojit je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Od ostalih događaja zabilježen je jedan požar bez štete, odnosno požar čađe u dimnjaku obiteljske kuće u Svetojurskim Vrhima.

Stranica