Rezultati kontinuiranog nadzora u prometu

Nadzor brzine presretačem

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu.
Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 127 prekršaja od čega je bilo;
  • 38 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,
  • 16 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,
  • 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola
  • devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i
  • 49 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je u Gornjoj Pačetini, kod 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom s 2,04 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom od 12.100,00 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Dok je najveća brzina kretanja vozila utvrđena na A2 u Stubičkoj Slatini gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa policijskim vozilom opremljenim za mjerenje brzine i snimanje prekršaja u prometu presretačem zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak brzinom od 200 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna.
 

Stranica