Promet nije šala ni opasnost mala

Predškolska djeca iz 30 Zagorskih vrtića kroz igru učili o prometu

FOTO: PU krapinsko-zagorska

Jučer, 12. svibnja 2022. godine, u Dječjem vrtiću u Svetom Križu Začretje provedena je preventivno-edukativna akcija „Promet nije šala ni opasnost mala“ koju provodi Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom.
 
U dječjem vrtiću Sveti Križ Začretje, na preventivno-edukativnoj akciji sudjelovala su djeca iz 30 vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije.
 
Cilj akcije je podizanje svijesti kod najugroženijih sudionika u prometu, kod djece predškolske dobi o opasnostima koje postoje u prometu, te kroz igru i natjecanje educirati djecu o važnosti sigurnog kretanja u prometu.
 
Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske, Tomislav Zajec – policijski službenik za poslove prometne policije i Kristijan Osredečki – policijski službenik-prometni motociklist, su kroz razgovor s djecom i kroz kviz upoznali djecu s opasnostima koje ih očekuju u prometu na cesti, upoznali su djecu sa osnovnim prometnim i sigurnosnim pravilima, s najčešćim sredstvima kojima se služe u igri i njihovim opasnostima, a vezana su uz promet (bicikli, role,  lopte itd.) te su educirali djecu o načinima povećanja vlastite sigurnosti u prometu korištenjem auto sjedalice, kacige, zebri, semafora i drugih elemenata zaštite.
 
Policijski službenici su nakon održane edukacije djeci pokazali policijsku opremu i način na koji se koristi u radu te službeni policijski motocikl.

Stranica