Pojačan nadzor u prometu tijekom vikenda

Tijekom vikenda utvrđeno 116 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prometnih prekršaja, te je utvrđeno ukupno 116 prometnih prekršaja;
 
  • 40 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,
  • 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
  • 11 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,
  • pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i
  • 38 ostalih prekršaja u prometu.
 
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je jučer, 22. svibnja, oko 2 sata u Vrhima Pregradskim, kod 28-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom s 2,33 promilom alkohola u organizmu. Protiv vozača biti će podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kn i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 20. svibnja 2022. godine, u Galovcu Začretskom na A2 od 191 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.
 

Stranica