Rezultati pojačanog nadzora vozača

FOTO: ilustracija

Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 115 prometnih prekršaja i to: 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 48 ostalih prekršaja u prometu.
 
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 11. veljače, oko 16 sati, u Švaljkovcu na DC 1, kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,79 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 35-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1 300 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Do je najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak 9. veljače 2024. godine, u Mokricama na A2, od 197 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Izdvajamo i kako je u nedjelju, 11 veljače oko 04,30 sati, u Mihaljekovom Jarku zaustavljen 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,84 promila. 34-godišnjaku je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Stranica