Dan otvorenih vrata PU krapinsko-zagorske u Pregradi

Zagorski "plavci" su kroz razne pokazne vježbe i informativne punktove mladima pobliže predstavili policijsko zanimanje te ih pozvali da se prijave na natječaj za ovaj dinamičan, human i odgovoran posao 

FOTO: PU krapinsko-zagorska

Kampanjom „Postani policajac/policajka“ policijski službenici PU krapinsko-zagorske još od početka godine građane Krapinsko-zagorske županije, posebice mlade i nezaposlene, nastoje približiti policijsko zanimanje, potaknuti ih da kao svoj životni  poziv odaberu posao policajca/policajke i kako da ostvare taj svoj san upisom u Policijsku školu „Josip Jović“.

Tom prilikom zagorski plavci obišli su osnovne i srednje škole na području Županije, igrali nogomet s krapinskim srednjoškolcima, te gostovali na raznim događajima gdje se okuplja veći broj građana.

Kao najveću i najdinamičniju aktivnost Policijska uprava krapinsko-zagorska je danas, 28. svibnja od 9 do 11 sati na igralištu Srednje škole Pregrada održala Dan otvorenih vrata nizom pokaznih vježbi i informativnih punktova raznih rodova policije.

Početak je bio uzbudljiv i dinamičan. Pokazna vježba Interventne jedinice policije demonstrirajući borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja, primjenu policijskih ovlasti te službenog drona izazvala je žamor divljenja i uzbuđenja među prisutnim srednjoškolcima.
Nadovezali su se kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije pokaznom vježbom „Tko je kriv?“ kroz prikaz očevida kod provale u osobni automobil. A uz pokaznu vježbu i prikazom pribora i opreme kojom se koriste. Uz kriminalističke tehničare sa prisutnima družio se i  službeni pas za detekciju droga uz pratnju policijskog službenika vodiča pasa.      

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji su obilaskom info pultova i kroz osobni kontakt s policijskim službenicima imali priliku upoznati različite rodove policije i opremu kojom se koriste. Prometna policija izložila je i pokazala službeni motocikl, vozilo za obavljanje očevida, vozilo za nadzor brzine - presretač, opremu za alkotestiranje vozača, za  testiranje vozača na prisutnost droga, te tzv. pijane naočale. Policijski službenici Interventne jedinica policije prisutnima su približili opremu za održavanje javnog reda i mira, naoružanje, službenog psa tragača, dron. Prisutni su bili i pripadnici temeljne policije, kao i policijski službenici za kompenzacijske mjere sa svojim „Schengenskim vozilom“. Policijski službenici protueksplozijske jedinice također su izložili svoju opremu, dok su policijski službenici prevencije kriminaliteta prisutnima pobliže pojasnili i razne preventivne aktivnosti koje provode.

Zamjenik načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić istaknuo je kako je cilj Dana otvorenih vrata upoznavanje velikog broja mladih s policijskim zanimanjem, kako bismo ih potaknuli da nam se pridruže, da se prijave na raspisane natječaje i  obuku policijsku odoru i postanu dio našeg tima. Također je naglasio kako biti policajac nije samo zanimanje, već je, prije svega, poziv koji ima u sebi humanost, ljubav prema drugima i želju za pomaganjem drugima, a isto tako kako biti policajac znači biti na usluzi građanima, pomagati drugima, štititi i čuvati slabije. Izrazio je želju da što više mladih s našeg područja postanu policajci i svojim angažmanom doprinose sigurnosti građana i cijele zajednice. Na kraju je pozvao mlade da nam se pridruže i doprinesu sigurnosti Zagorja.

Naime u tijeku su dva natječaja MUP-a RH za zanimanje policajac/policajka, jedan za mlađe od 28 godina za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u Policijskoj školi „Josip Jović“,  a drugi za srednjoškolce za upis u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“. 

Stoga su danas mladi imali priliku upoznati se s važnim informacijama vezanim uz upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka ili u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“, kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti da bi postali dio plavog tima. Mladi policijski službenik, koji je nedavno završio policijsku školu i vježbenički staž, ispričao je zainteresiranim srednjoškolcima svoja iskustva sa školovanja, ali i iz radnih dana u policiji.

U sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada zainteresirani učenici i kandidati imali su prigodu upoznati se sa uvjetima koje moraju ispuniti prilikom testiranja njihovih motoričko-funkcionalnih sposobnosti za prijem u Policijsku školu "Josip Jović", pa čak i sami isprobati svoje sposobnosti na postavljenom poligonu za testiranje motoričko-funkcionalnih sposobnosti.

Pozivamo mlade koje zanima ovaj dinamičan, human i odgovoran posao da se prijave na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postanu hrvatski policajci i policajke.
Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.
 
Ukoliko Vas zanima policijski poziv i namjeravate se prijaviti na natječaje: 
Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka
Natječaj za upisu u 3. razred













 

Stranica