Utvrđeni brojni prekršaji, ali i izrečene visoke kazne

Tijekom nadzora prometa zaustavljeni alkoholizirani vozači

Foto: ilustracija

Jučer, 6. lipnja, oko 21 sat, u mjestu Jezero Klanječko, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,08 promila.
Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Oko ponoći s 6./7. lipnja, u Gornjem Jesenju, isto tako tijekom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,66 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 65-godišnjaka i 32-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog s predloženim novčanim kaznama od 1 300 eura te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Isto tako noćas oko 4 sata, u Zaboku, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,10 promila, te prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozač je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., i 216., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom kaznom zatvora u trajanju od 120 dana te zaštitnom mjeroma zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci, te će danas biti doveden na sud.


 

Stranica