23. Sportske igre učenika

Na Sportskim igrama učenika prisustvovali su i predstavnici Policijske uprave krapinsko-zagorske

FOTO: PU krapinsko-zagorska

Na igralištu Osnovne škole u Krapinskim Toplicama, danas, 9. srpnja 2024. godine, sada već tradicionalno, družili su se policijski službenici za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorska i  mnogobrojni sudionici finalnih natjecanja 23. Sportskih igara učenika organiziranih od strane Društva sportskih igara učenika Krapinsko-zagorske županije.
 
Policijski službenici prezentirali su niz svojih preventivnih aktivnosti. Prvenstveno je riječ o preventivnim aktivnostima  usmjerenih prevenciji razvoja ovisnosti kod djece i mladih, u sklopu kojih policijska uprava daje i podršku aktivnostima koje razvijaju zdrave stilove života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih.
Prezentirane su i aktivnosti usmjerene na promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.
 
Podržavajući  djecu i mlade u njihovom stremljenju prema igri i sportu, dajemo im veliku podršku u jačanju njihovog samopouzdanja i poželjnog načina provođenju slobodnog vremena što je snažno oružje u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih nepoželjnih oblika ponašanja.
 
Bila je to prilika da se mladi korištenjem tzv. „pijanih naočala“ koje simuliraju stanje uslijed konzumiranja alkohola i droga upoznaju kako alkohol i opojne droge utječu na njihovo stanje svijesti, percepciju i motoriku te koje su moguće posljedice upravljanja biciklima i motornim vozilima pod utjecajem tih sredstava.
 
Također su policijski službenici mlade upoznali i sa policijskim zvanjem i radom policijskih službenika te su im prezentirali kako u budućnosti mogu postati policajac/policajka, upoznajući ih i sa trenutno raspisanim natječajima Ministarstva unutarnjih poslova za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.

Stranica