Roditelji, pripazite ako dobijete ovakav SMS

Upozoravamo građane da ne uplaćuju novac ili prosljeđuju kodove vrijednosnih bonova prije nego što provjere sve informacije

Foto: Ilustracija

Jučer, 31. srpnja 2024. godine, prijavila je 69-godišnja hrvatska državljanka kako je u utorak, 30. srpnja 2024. godine, u poslijepodnevnim satima dobila SMS poruku, a zatim i više poruka putem aplikacije za komunikaciju nepoznate osobe s nepoznatog broja, sa sadržajem kao da joj se obraća kćer koja ima problema i kako joj je hitno potreban novac. Nakon toga, 69-godišnjakinja je kupila desetak vrijednosnih bonova ukupne vrijednosti od više stotina eura, čije je kodove proslijedila nepoznatoj osobi na broj mobitela s koje je dobivala poruke.

Upozoravamo građane da ukoliko prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac ili šalju kodove vrijednosnih bonova. Naime, riječ je o obliku prijevare te preporučamo građanima da ako dobiju takvu poruku, prvo stupe u kontakt sa svojim djetetom koje navodno traži pomoć kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca.

Stranica