Događaji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske tijekom vikenda

Izdvojeni događaji tijekom proteklog vikenda

FOTO: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe.

Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježeno je osam prometnih nesreća.
Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Oroslavju i Selnici uslijed neprilagođene brzine, Bračku zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, zatim u Mihanović Dolu zbog nepropisne vožnje u natrag, Mariji Bistrici zbog ne osiguravanja vozila da samo ne krene i u Dubovcu uslijed ne držanja vozila uz desni rub kolnika, a tom vozaču utvrđeno je 1,69 promila alkohola u organizmu.
U Dubovcu je došlo i do prometne nesreće u kojoj je lakše tjelesne ozlijede zadobio vozač koji je bez kacige, upravljao neregistriranim i neosiguranim četverociklom s kojeg je pao uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika.
U Zlataru je, uslijed neprilagođene brzine, došlo do slijetanja, prevrtanja  i udara u gospodarski objekt osobnog automobila, kojim je upravljao vozač s 0,91 promilom alkohola u organizmu te je u prometnoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Od počinjenih prekršaja kroz vikend možemo izdvojiti četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i jedan prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika.

Od ostalih događaja izdvajamo kako je u petak navečer, 2. kolovoza 2024. godine, uslijed nevremena i jakog vjetra zaprimljeno nekoliko dojava o događajima. U Tuheljskim Toplicama stablo je palo na kolnik, zatim je u Hruševcu stablo palo na telefonski vod i na prometnicu, a u Pregradi je došlo do loma betonskog nosača drvenog stupa, kojom prilikom su električni vodovi pali na prometnicu, a isto tako i odlomljena grana drveta. Na autocesti A2 od Krapine do Đurmanca zbog jakog vjetra, sat vremena, od 20,05 do 21,05 sati,  promet je bio dozvoljen samo za osobne automobile.  Najgore je bilo u Humu Stubičkom gdje je uslijed udara groma munja zapalila krov obiteljske kuće. Prilikom izlaska iz kuće, 62-godišnji vlasnik je prilikom pada zadobio teške tjelesne ozlijede, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko desetaka tisuća eura. U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište i stan u potkrovlju kuće, a požar su ugasili pripadnici Zagorskih javnih vatrogasnih postrojbi iz Zaboka i Marije Bistrice te DVD-a Gornja Stubica.

Stranica