„Biciklirajmo sigurno“ u Gornjoj Šemnici

Održana biciklijada i evidentiranje bicikala

Foto; PU krapinsko-zagorska

U subotu, 17. kolovoza 2024. godine u Gornjoj Šemnici, općina Radoboj, održana je 2. rekreacijska biciklijada u organizaciji Športske udruge građana Gornja Šemnica uz podršku Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada.

Prije početka biciklijade, policijski službenici PP Krapina s ispostavom Pregrada, Petar Brozd i Tea Tušek, upoznali su prisutne kako sigurno biciklirati uz poštivanje prometnih propisa, korištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje bicikla i poštivanje prometnih propisa sukladno važećim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, posebno kod mlađih biciklista, te sa savjetima i preporukama o samo zaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtve krađa bicikla. Tijekom biciklijade provedena je i evidencija bicikala.

Biciklijada ukupne dužine 47 km, vožena je na relaciji Gornja Šemnica-Mihovljan-Mače-Poznanovec-Bedekovčina-Sveti Križ Začretje-Lepajci-Jazvine-Radoboj-Gornja Šemnica, na biciklijadi je prisustvovalo 75 biciklista s područja Grada Zagreba i Varaždinske županije te iz Krapinsko-zagorske županije.

.


 

Stranica