Događaji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske tijekom vikenda

Izdvojeni događaji tijekom proteklog vikenda

FOTO: ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva kaznena djela krađe, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo teške krađe.

Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježeno je 15 prometnih nesreća.

Sedam s materijalnom štetom do kojih je došlo u Krapini zbog nepropisnog skretanja, u Zaboku uslijed  nepropisnog obilaženja, u mjestu Pece došlo je do naleta osobnog vozila na psa, u Krušljevom Selu uslijed nepropisnog uključivanja u promet, u Benkovu zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u mjestu Peršaves zbog nepropisne vožnje u natrag te u Svetom Križu Začretje zbog neprilagođene brzine.

Potom, Osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama:

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Mariji bistrici zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 2,46 promila.

Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Završju Loborskom zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika.

U Ravninskom u prometnoj nesreći koja se dogodila uslijed neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Lakše tjelesne ozljede zadobile su i dvije osobe u prometnoj nesreći do koje je došlo u Vidovcu Krapinskom zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila.

U Selnici došlo je do prometne nesreće uslijed neprilagođene brzine, u toj nesreći vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede. 

Teške tjelesne ozljede zadobila je i jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Križu Začretje, a uzrok nesreće bio je oduzimanje prednosti prolaska.  

U Andraševcu u prometnoj nesreći koja se dogodila zbog oduzimanja prednosti prolaska jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Teške tjelesne ozljede zadobila je i jedna osoba u nesreći do koje je došlo u Klokovcu zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Od počinjenih prekršaja kroz vikend možemo izdvojiti dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Od ostalih događaja izdvajamo jednu dragovoljnu predaju streljiva u sklopu akcije „Manje oružja manje tragedija“.


 

Stranica