Održana tradicionalna biciklijada Selnica – Gusakovec „BICIKLIRAJMO SIGURNO“

Sudionici evidentirali svoje bicikle

Foto; PU krapinsko-zagorska

Jučer, u nedjelju 1. rujna održana je 18. biciklijada  Selnica - Gusakovec gdje se okupilo oko 150 biciklista. Na poziv organizatora Turističke zajednice općine Marija Bistrice, Policijska uprava krapinsko-zagorska se uključila u sada već tradicionalnu biciklijadu koja se održava od 2006. godine u sklopu provođenja aktivnosti u prometu i preventivne aktivnosti Policijske uprave „Biciklirajmo sigurno“.
 
Biciklijada je krenula iz Gusakovca sa rutom 10 km uz dva stajališta za okrjepu i sa završnim ciljem ponovno u Gusakovcu. Uz općinu Marija Bistrica, suorganizatori biciklijade su Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica i DVD Selnica.
 
Policijski službenici Policijske postaje Donja Stubica i Policijske uprave krapinsko-zagorske sudjelovali su na biciklijadi gdje su provodili evidenciju bicikla, u sklopu preventivne aktivnosti "Biciklirajmo sigurno“ Policijske uprave krapinsko-zagorske.
 
Tijekom provođenja preventivnih aktivnosti i prije starta biciklijade policijski službenici sudionike su upoznali kako sigurno biciklirati uz poštivanje prometnih propisa te korištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje bicikla, posebno kod mlađih biciklista. Sudionicima biciklijade prilikom evidentiranja bicikala date su preporuke i savjeti o samo zaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtve krađa bicikla.
 
U sklopu preventivne aktivnosti Policijske uprave krapinsko-zagorske "Biciklirajmo sigurno" biciklisti koji su evidentirali svoje bicikle dobili su naljepnicu s evidencijskim brojem koja se stavlja na pogodno mjesto na biciklu, te je tom prilikom sudionicima podijeljen letak sa savjetima o zaštiti bicikla od krađa i savjetima o sigurnom sudjelovanju u prometu prilikom vožnje na biciklu.
 

Stranica