Povodom blagdana Svetog Mihaela svečano je obilježen Dan policije

Policijska uprava krapinsko-zagorska obilježila je Dan policije  

FOTO: PU krapinsko-zagorska
 
Danas, 25. rujna, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, ispred spomenika poginulim policijskim službenicima pored zgrade Policijske uprave krapinsko-zagorske u Zaboku, vijence su položili i zapalili svijeće zamjenik načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, zamjenik gradonačelnika grada Krapine Ivica Hršak, obitelji poginulih policajaca Policijske uprave krapinsko-zagorske, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Udruge umirovljenika Policijske uprave krapinsko-zagorske, predstavnici sindikata i IPA-e Hrvatsko zagorje, te ostali djelatnici PU, a molitvu je predvodio kapelan policijske kapelanije Svetog Nikole biskupa don. Ivan Grinišin.
 
Također je u Policijskoj upravi održan prošireni operativno radni kolegij na kojem se raspravljalo o aktualnom stanju sigurnosti na području koje sigurnosno pokriva PU, a zamjenik načelnika Robert Pavić je naglasio kako smo u ovim izazovnim i teškim okolnostima, pogotovo na lokalnoj razini, gdje se izravno obavljaju policijski poslovi i ostvaruje neposredni kontakt s građanima, ostvarili dobre rezultate, održali povoljno i stabilno stanje sigurnosti s najmanjom stopom kriminaliteta u državi, uspješno se nosimo na poslovima kompenzacijskih mjera i nezakonitih migracija, smanjili smo broj poginulih u prometu, a isto tako izazovno je bilo i odgovoriti na pojačani rad na upravnim poslovima. Također je spomenuo i sve ostale službenike i namještenike koji doprinose funkcioniranju naše Policijske uprave. Svima je uputio zahvalu na predanom obavljanju poslova i uputio pohvale svim službenicima koji su pošteno i profesionalno obavljali svoj posao.
Ponosno i u svakoj prilici moramo istaknuti činjenicu da živimo i radimo u jednoj od najsigurnijih Policijskih uprava u Republici Hrvatskoj!
Na kraju je posebno istaknuo kako i dalje moramo biti odgovorni, profesionalni i savjesni, dosljedni i ustrajni u provođenju zakona i izvršavanju svojih obaveza te zaželio svima još puno uspjeha u profesionalnom radu i zadovoljstva u privatnom životu. 
U svoje osobno ime i u ime svojih najbližih suradnika čestitao je svima Dan policije i zaželio neka nas čuva naš zaštitnik Sveti Mihovil!
 
Nakon radnog dijela kolegija, uslijedila je Sveta misa zadušnica u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretje, u spomen na poginule policajce naše Policijske uprave i sve stradale u Domovinskom ratu. Svetu misu predvodio je velečasni Branko Risek zajedno sa kapelanom policijske kapelanije Svetog Nikole biskupa vlč. Ivan Grinišinom. Na propovijedi je velečasni istaknuo te usporedio važnost i ulogu svećeničkog i policijskog zvanja. I jednima i drugima obaveza je služiti i pomagati potrebama u duhu Evanđelja ne obazirući se pritom na teret koji nosimo u tom poslu. Za sve službenike i djelatnike naše Policijske uprave, naveo je kako je molitva dar kojom je zaželio „čuvaj ih u svakidašnjem životu i radu i nagradi za njihovo zalaganje i trud“.
 
Uz mnogobrojne aktivnosti koje se provode uoči našeg dana, Dana policije, i ove godine Policijska uprava krapinsko-zagorska u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zabok organizirala je zajedničku akciju dobrovoljnog darivanja krvi u srijedu, 18. rujna 2024. godine u Zaboku, u Centru za mlade krapinsko-zagorske županije, gdje su se osim mnogobrojnih građana akciji odazvali i policijski službenici naše Policijske uprave, a među njima i zamjenik načelnika Policijske uprave Robert Pavić.



 

Stranica