Provedeno preventivno-edukativno predavanje o prometnim i sigurnosnim pravilima

Edukacija najmlađih sudionika u prometu

FOTO: PU krapinsko-zagorska

Jučer, 14. listopada, u naravi edukativne prirode održana je preventivna aktivnost koju su proveli policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica u suradnji s Dječjim vrtićem Ivančica -Lobor, usmjerena na povećanje sigurnosti u prometu.

Osnovni cilj predavanja je razvoj opće prometne kulture djece kao i priprema za samostalno i sigurno sudjelovanje djece u prometu.

Realno, promet predstavlja opasnost za djecu i stoga je važno od najranije dobi djecu odgajati za prometnu kulturu i sigurnost u prometu kako bi stekli važna znanja koja djetetu mogu doslovno spasiti život u rizičnoj situaciji.

Policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica održali su edukaciju djeci o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa, mališane su upozorili na opasnosti prometa i kako se treba sigurno ponašati u prometu s savjetima; da za kretanje koriste samo nogostup, cestu prelaze samo preko obilježenog pješačkog prijelaza - „zebre“, na mjestima gdje je semafor, preko ceste prelaze samo na znak zelenog svjetla na semaforu, da obvezno provjere ima li nailazećih vozila i tek tada krenu na kolnik, da ako vozila neprekidno prolaze, trebaju sačekati da se netko od njih zaustavi i vozač im rukom pokaže da mogu sigurno prijeći cestu te o prometnim propisima vezanim za upravljanje biciklom i osobnim prijevoznim sredstvom.

Djeca su posjetila Policijsku postaju Zlatar Bistrica te kroz druženje s policijskim službenicima razgledala vozila, motocikle, opremu koju policija koristi u svom radu, policijske prostorije za zadržavanje i ispitivanje, te operativno dežurstvo policijske postaje.

Stranica