ROADPOL - rezultati pojačanog nadzora

Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise 

FOTO: ilustracija

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, od ponedjeljka 7. listopada pa do nedjelje, 13. listopada, u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu, policijski službenici proveli su preventivno - represivnu akciju „Mobiteli i drugi uređaji“ (akcija Focus on the Road - distrakcija).

Tijekom provođenja navedenog nadzora utvrđena su 92 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu te 57 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje. Akcija se istovremeno održavala na području zemalja cijele Europe s ciljem povećanja sigurnosti prometa na cestama, te je ukupno utvrđeno 149 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.   

Cilj ove akcije je bio podizanje veće sigurnosti u prometu te ponovo pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu.

Budući da je utvrđen znatan broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, apeliramo na vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

Stranica