Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Utvrđeno ukupno 149 prometnih prekršaja

FOTO: ilustracija
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 149 prometnih prekršaja i to:
 
  • 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila,
  • 20 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,
  • 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
  • 17 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i
  • 60 ostalih prekršaja u prometu.
 
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 26. listopada 2024. godine, oko 01,30 sati u Zaboku od 2,65 promila kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina.

U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika, već je naknadno zaustavljen. Nadzorom je utvrđeno kako 26-godišnji vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i pod utjecajem alkohola od 2,65 promila.

Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 32., 199., i čl. 286., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 3 300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
  • U cilju smanjenja prometnih nesreća te podizanja veće razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, od subote, 26. listopada od 20,00 sati do nedjelje 27. listopada 2024. godine do 02,00 sata, na području cijele Policijske uprave krapinsko-zagorske provedena je i preventivno-represivna akcija koja je bila usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije, koja se provela na većem broju lokacija, policijski službenici utvrdili su ukupno 21 prometni prekršaj od čega osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,86 promila.

Stranica