Širenje i prenošenje zarazne bolesti

Slika /Novi direktorij/covid 3.jpg

Napustio mjesto prebivališta iako je znao da je zaražen koronavirusom

Foto:ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona i prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Sumnja se da se 36-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 2. do 12. studenog 2020. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. Naime, utvrđena je sumnja da je u nedjelju, 8. studenog u poslijepodnevnim satima svjesno napustio mjesto prebivališta te u Bedekovčini na cesti Naselja Sovinjak narušavao javni red i mir na način da je nekoliko puta udario 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Tom prilikom 61-godišnjak nije zadobio tjelesne ozljede.
Protiv 36-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona te će također biti podnijet i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Stranica