Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

Slika /Novi direktorij/momt08.jpg

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

Jučer, 7. listopada 2020. godine, u sklopu akcije "Manje oružja-manje tragedija" jedna je osoba policijskim službenicima dragovoljno predala jednu ručnu bombu.
Dobro je znati :
- oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već dragovoljnu predaju prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
- još je uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava,
- oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi,
- protiv građana koji ovakvo oružje dragovoljno predaju policiji, ne pokreće se  prekršajni niti kazneni postupak,
- dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stranica