Nadzor brzine presretačem

Slika /PU_KZ/Vijesti 2019/brzina2[1].jpg
U subotu, 01. ožujka ove godine u mjestu Mokrice, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina su oko 08,30 sati, zbog prekršaja nepropisne brzine kontrolirali 20-godišnjeg hrvatskog državljanina. Naime, nadzorom brzine kretanja vozila vožnjom u slijedu policijskim vozilom opremljenim za mjerenje brzine i snimanje prekršaja - presretačem utvrđeno je kako je 20-godišnjak izvan naseljenog mjesta prekoračio brzinu kretanja vozila za 51,4 km/h, gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 80 km/h, odnosno izmjerena brzina iznosila je 146 km/h, umanjena za sigurnosnu razliku od 10 %. Vozaču je zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54.st.1., kažnjivo po čl. 54. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan prekršajni nalog na 5 000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od jednog mjeseca, te 3 negativna prekršajna boda.

Nakon toga, istoga dana, oko 12,40 sati, zbog prekršaja nepropisne brzine kontroliran je 52-godišnji hrvatski državljanin kojemu je u Gradu Pregradi presretačem utvrđeno prekoračenje brzine kretanja vozila u naseljenom mjestu za 117 km/h, gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 km/h, tj. izmjerena brzina je iznosila 130 km/h, umanjena za sigurnosnu razliku od 10 %. Vozaču će zbog počinjena prekršaja iz čl. 53.st.1., kažnjivo po čl. 53. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti izdan optužni prijedlog. Za navedeni prekršaj Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od 10,000,00 do 20,000,00 tisuća kuna a također se temeljem Prekršajnog zakona može izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca, te 6 negativna prekršajna boda.

Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu.
 
 

Stranica