Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/IMG_8535.jpg

Vozači, oprezno u prometu-budite odgovoran i savjestan sudionik u prometu  

Foto: Ilustracija
S obzirom kako su kolnici mokri i skliski, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.
Zbog takvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti. SAVJETI. Zimska oprema i zimski uvjeti

U razdoblju od ponedjeljka 6. do nedjelje 12. prosinca 2021. godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave krapinsko-zagorske kroz svakodnevne redovne zadaće pojačano će nadzirati vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.
Najavljene aktivnosti usklađene su s akcijama Europske unije za 2021. godinu „Roadpol“, a sukladno navedenom terminu provodit će se na području svih Policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
Navedena akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga dok će se također tijekom akcije sankcionirat i svi drugi prekršaji.


 „Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan.“
 

Stranica