Najava akcije u cestovnom prometu

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/A11bljeskalica.jpg

Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu

Foto: ilustracija

Jučer, 23. ožujka oko 17,45 sati u Stubičkoj Slatini dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.
Vozač osobnog vozila 55-godišnji hrvatski državljanin sletio je vozilom s kolnika na travnatu površinu, udario u prometni znak, potom ogradu i prevrnuo se niz zemljanu nizvisinu. Do prometne nesreće došlo je zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, a vozač 55-godišnjak upravljao je vozilom s 2,57 promila alkohola u organizmu. U prometnoj nesreći vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Potom, su policijski službenici, oko 19,45 sati jučer, 23. ožujka, pokušali zaustaviti 31-godišnjeg hrvatskog državljanina u mjestu Ravno Brezje. Vozač 31-godišnjak nije se zaustavio na znak zaustavljanja koji su policijski službenici izdali uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu. Vozač je nastavio vožnju, skrenuo u dvorište, gdje su ga potom zatekli policijski službenici i utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena te je odbio alkotestiranje. 31-godišnjak je uhićen i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Apeliram na sve sudionike u prometu; ne precjenjujte svoje iskustvo, prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život,  poštujte ograničenja brzine kretanja vozila, brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujte i pridržavajte se svih prometnih propisa kako biste zaštitili sebe i sve druge sudionike u prometu.

Dok će isto tako, policija tijekom predstojećeg vikenda pojačano intenzivirati nadzor; brzine kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, korištenje mobitela i nadzor ostalih prometnih prekršaja.

 

Stranica