Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/AA VOZILA.jpg

Savjeti vozačima: Brzinu prilagodite uvjetima na kolniku!

FOTO: Ilustracija

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će od petka, 30. rujna do ponedjeljka, 3. listopada 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu.

Tijekom pojačanog nadzora prometa intenzivirati će se nadzor brzine kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela, nadzoru recidivista i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Vozače upozoravamo da:
-prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
-ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);
-voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
-poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, snijeg, poledica, zavoj, uspon, pad kolnika i dr.);
-ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.
 
 

Stranica