Najava prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Slika /Novi direktorij/Znak za invalide.jpg

Ovo mjesto nije privilegija nego potreba!

  • Pojačane aktivnosti posebno će se provoditi 3. prosinca 2021. godine kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
Naime, praćenjem stanja sigurnosti u prometu utvrđeno je kako građani nepropisno parkiraju svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti.
Stoga će policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske tijekom mjeseca prosinca provoditi pojačan nadzor koji se ciljano odnosi na obavljanje nadzora na mjestima rezerviranim za zaustavljanje, parkiranje vozila osoba s invaliditetom i zlouporabu znaka pristupačnosti, dok će se pojačani nadzor također provoditi u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave i pripadnicima prometnog redarstva.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama, jer znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.
 
Ponovno želimo upozoriti vozače
- da ne ignoriraju osobe sa invaliditetom,
- da se ne parkiraju na mjesta označena za osobe sa invaliditetom,
- kao i na mjestima kojima se ometa normalno odvijanje prometa i ugrožava sigurnost sudionika u prometu kao na primjer, na pješačkom prijelazu i raskrižjima.

Nemojte ovo biti vi (LETAK). 

Stranica