Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju i pozovite policiju na 192!

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/AKCIJA MANJE ORUŽJA-brošura 2.jpg

U sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“ građani imaju vremenski neograničenu mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva bez sankcija

Foto: Ilustracija

Jučer, 25. svibnja 2023. godine, jedna osoba je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala jednu ručnu bombu M-52P3. Nakon poziva stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su eksplozivno sredstvo.
 
Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Na navedene adrese uputit će se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. Napominjemo da dragovoljna predaja ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak.
 

Stranica