Pojačan nadzor u prometu tijekom vikenda

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/A11bljeskalica.jpg

Vozačica uhićena, oduzeto joj osobno vozilo i dovedena na sud gdje joj je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana, 60 dana zatvora uvjetno na jednu godinu te 12 mjeseci zabrane upravljanja vozilima B kategorije.   

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 90 prometnih prekršaja od čega je bilo; 37 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, 6 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Zaboku na A2, u nedjelju, 2. listopada 2022. godine, od 188 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču 40-godišnjaku je izdana obavijest o počinjenom prekršaju s novčanom kaznom od 2.000,00 kuna.

Dok je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena prilikom kontrole prometa u subotu, 1. listopada 2022. godine, oko 15 sati, u Jertovcu, kod 26-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,95 promila. Protiv 26-godišnjem vozača slijedi prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000,00 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom nadzora prometa u Svetom Križu Začretje, 1. listopada 2022 godine oko 12,30 sati, zatečena je 34-godišnja vozačica kako upravlja osobnim vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i za vrijeme dok joj je vozačka dozvola ukinuta, također kod sebe nije imala prometnu dozvolu.
Daljnjim provjerama je utvrđeno kako je vozačica četiri puta pravomoćno kažnjavana zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
34-godišnjoj vozačici osobno vozilo privremeno je oduzeto, uhićena je i dovedena na sud gdje joj je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana, 60 dana zatvora uvjetno na jednu godinu te 12 mjeseci zabrane upravljanja vozilima B kategorije.   

 

Stranica