Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/A11bljeskalica.jpg

Rezultati provedene akcije

  • Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 110 prometnih prekršaja; 57 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 12  prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 ostala prekršaja u prometu. 

Najveća izmjerena nepropisna brzina kretanja vozila bila je 96 km/h., izmjerena na A2 kod Jakovlja 20. studenog, oko 16. sati, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h., a vozilom je upravljala 54-godišnjakinja kojoj je zbog prekršaja iz čl. 53. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan prekršajni nalog sa novčanom kaznom od 3.000,00 kuna, te predložena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije jedan mjesec.    

Zatim, u subotu, 20. studenog, 2021. godine oko 23,00 sati u Vrankovcu, 71-godišnji vozač osobnog vozila skrivio je prometnu nesreću zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, daljnjim nadzorom utvrđeno je kako je upravljao vozilom s 1,96 promila alkohola u organizmu.  Protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. i čl. 47., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11,300,00 kn i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dok su prilikom nadzora prometa u petak, 19. studenog, 2021. godine oko 22,00 sati u Vrhima Pregradskim, policijski službenici zaustavili 57-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao mopedom. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom, za vrijeme dok mu je rješenjem oduzeta vozačka dozvola, također je utvrđeno kako je upravljao mopedom pod vidnim utjecajem alkohola dok je alkotestiranje odbio. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije,  te je protiv vozača  podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz čl. 114., čl. 238.,čl. 289., i čl. 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 38,000,00 kn, predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „AM“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i predloženom kaznom zatvora od 15 dana. Nadalje, 57-godišnjak je 20. studenog doveden na sud gdje mu je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.
 
 
 

Stranica