Postani i ti dio Policijske uprave krapinsko-zagorske

  • Slika /Novi direktorij/17.3 postani policajac 00.jpg
  • Slika
  • Slika

Upoznaj se s dinamičnošću i raznolikošću policijskog posla

FOTO: PU krapinsko-zagorska
 
Važnost policijskog posla = važnost za sigurnost cjelokupne zajednice​
Donesi odluku već danas „Postani policajac/policajka“

U prvim danima mjeseca ožujka Policijska uprava krapinsko-zagorska nastavila je s promocijom kampanje „Postani policajac/policajka“.

Uz prezentaciju kampanje, učenike srednjih škola educiralo se o sigurnosti na internetu, o opasnostima koje skrivaju internet i društvene mreže, a sve s ciljem upoznavanja djecu o primjerenom i sigurnom korištenju suvremenih tehnologija i interneta. Također, učenici su imali priliku čuti kako raditi na podizanju razine kulture komunikacije putem interneta i društvenih mreža i smanjivanju posljedica nastalih zlouporabom  interneta. Učenici osmih razreda osnovnih škola u tim prilikama saznali su i koje opasnosti prate konzumaciju sredstava ovisnosti u sklopu projekta „Zdrav za pet“.  

Promocija kampanje održana je učenicima drugih i završnih razreda u srednjim školama u Zaboku i Zlataru te učenicima 8. razreda u osnovnim školama u Belcu, Đurmancu, Stubičkim Toplicama i Maču.

Prilikom održavanja predavanja učenici su imali priliku čuti o dinamičnosti i raznolikosti policijskog posla, a oni koji se odluče u budućnosti pomagati drugima kroz policijsko zvanje saznali su kako postati policajac/policajka, uz što im je odgovoreno na pitanja o načinu upisa i školovanja na Policijskoj akademiji.

S obzirom da se uskoro očekuje objava natječaja za upis u Policijsku školu "Josip Jović", molimo sve zainteresirane kandidate da objave vezane uz kampanju prate na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", ali i na društvenim mrežama:

Stranica