Rezultati pojačanog nadzora vozača

Slika /Novi direktorij/Nove slike-MUP/foto pol auto blic.jpg

Uhićenja i zadržavanja, izrečene visoke kazne zbog prekršaja u prometu

FOTO: ilustracija
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 100 prometnih prekršaja i to: 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 49 ostalih prekršaja u prometu.
 
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 17. veljače, oko 22 sata, prilikom nadzora prometa u Krapinskim Toplicama, 31-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom s 2,15 promila alkohola u organizmu. Protiv 31-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Izdvajamo i kako je u subotu, oko 17 sati, u Bobovju zaustavljen 49-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. 49-godišnjaku je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
  
Isto tako u subotu, 17. veljače oko 21,30 sati, prilikom nadzora prometa u Zlataru policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.
U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“, svjetlosnim i zvučnim znakovima na službenom vozilu policijskih službenika, već samo nastavio vožnju kroz mjesto Borkovec. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su za navedenim, potom su dolaskom do Vinogradskog odvojka u gradu Zlataru uspjeli zaustaviti vozača.
Provedenim nadzorom, utvrđeno je kako je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,00 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, isteklo mu je važenje vozačke dozvole, nije koristio sigurnosni pojas, a nakon što su ga policijski službenici pokušali zaustaviti kretao se sredinom kolnika, skretao bez uključivanja pokazivača smjera, nije se zaustavio na prometni znak stop i tijekom vožnje je isključio svijetla.
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.289., čl.199., čl.196., čl.163., čl.101., čl.52., čl.47., čl.44., čl.32., i čl.12., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 18. veljače oko 13 sati doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je produljeno zadržavanje na 8 dana te će biti zakazana glavna rasprava, 40-godišnjak je predan u Zatvor u Zagreb.  
 
Jučer, 19. veljače, oko 01,30 sati, u Mokricama zaustavljen je 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda.
36-godišnjak je uhićen te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 289., i čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od          2 700 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci te će danas biti doveden sa sud.

Stranica